Történetünk

Meghitt kikapcsolódás, távol a világ zajától...

Keresztkúti Erdei Pihenőhely

A Kőszegi-hegység szívében, érintetlen erdőségek ölelésében, a Vasfüggöny volt határőrbázisának misztikumát, s örökségét őrző erdei pihenőhelyen 3 kényelmes apartmanház és egy 18 férőhelyes egy légterű, osztrák mintára épült matracos turistaház; összesen 33 férőhely áll Vendégeink rendelkezésére.

Honnan indultunk, merre haladunk? Az elmúlt évek során a Vasfüggöny volt határőrbázisának gondos, természetközeli felújításával született meg az Erdei Pihenőhely a kőszegi hegyekben. Mindvégig szem előtt tartottuk a természeti értékek megóvását, a komplexum jellegének, "misztikumának" meg- őrzését. A kivitelezés során törekedtünk a természetes anyagok, így a fa és kő használatára.

Erdei pihenőpark, a nyugalom szigete. A pihenőhelyhez tartozó 1 hektárnyi területű parkban a gyönyörű természeti környezeten és a panorámán kívül erdei kápolna, játszótér, dísztó halakkal és szépen gondozott vízinövényekkel, állatsimogató és madárház, langallósütő kemence és szabadtéri grillezőhelyek (tüzifa egyénileg) állnak vendégeink rendelkezésére.

Rendezvénytermek. Térítés ellenében a pihenőpark fedett rendezvényhelyszínei is rendelkezésre állnak. Ezek használatáról munkatársunktól kérhet személyre szabott ajánlatot az info@irottko.hu e-mail címen.

Keresztkút, az elnevezés. A határőrbázis múltjáról szóló leírások több alkalommal említenek egy keresztet, mely a terület nevében is megjelenik. A számos elbeszélés alapján a főbejárat közelében - II. János Pál pápa emlékének tiszteletére és a múltbéli, 'névadó' keresztre emlékezve - úti áldást állítottunk fel, mely 2005. tavaszán felszentelésre került. A pihenőhely egy gyönyörű kilátással bíró szegletében pedig meghitt erdei kápolna várja az elmélkedni, pihenni vágyókat rózsafüzér gyűjteménnyel.

Játékos ismerkedés a természettel. Parkunk állandó lakói, rackajuhok, nyuszik és díszmadarak a felnőttek és gyermekek kedvencei. Rajtuk kívül sok visszatérő erdőlakót (sünt, vakondot, muflont, őzeket, baglyot s különböző madarakat) ismerhetnek meg a nálunk pihenők. A parkot övező erdőkben és napfényes tisztásokon számtalan kirándulási lehetőséget találhatnak a természet kedvelői. Ősszel különböző erdei termések (szelídgesztenye, makk, toboz stb.) tanulmányozásával és gyűjtésével ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Keresztkúti Erdei Pihenőhely Valódi fa bútorok

Keresztkúti Erdei Pihenőhely Több épület

Keresztkúti Erdei Pihenőhely Parkolási lehetőség

Keresztkúti Erdei Pihenőhely Több szoba, apartman

Keresztkúti Erdei Pihenőhely Felszerelt konyha

Keresztkúti Erdei Pihenőhely Igényes fürdőszoba

Kérjük minden mezőt töltsön ki!

Ajánlatkérés