Erdei pihenőhely

Meghitt kikapcsolódás, távol a világ zajától...

A Kőszegi-hegység szívében, érintetlen erdőségek ölelésében, a Vasfüggöny volt határőrbázisának misztikumát, s örökségét őrző erdei pihenőhelyen 3 kényelmes apartmanház és egy 18 férőhelyes egy légterű, osztrák mintára épült matracos turistaház; összesen 33 férőhely áll Vendégeink rendelkezésére.

Honnan indultunk, merre haladunk? Az elmúlt évek során a Vasfüggöny volt határőrbázisának gondos, természetközeli felújításával született meg az Erdei Pihenőhely a kőszegi hegyekben. Mindvégig szem előtt tartottuk a természeti értékek megóvását, a komplexum jellegének, "misztikumának" meg- őrzését. A kivitelezés során törekedtünk a természetes anyagok, így a fa és kő használatára.

Erdei pihenőpark, a nyugalom szigete. A pihenőhelyhez tartozó 1 hektárnyi területű parkban a gyönyörű természeti környezeten és a panorámán kívül erdei kápolna, játszótér, dísztó halakkal és szépen gondozott vízinövényekkel, állatsimogató és madárház, langallósütő kemence és szabadtéri grillezőhelyek (tüzifa egyénileg) állnak vendégeink rendelkezésére.

Rendezvénytermek. Térítés ellenében a pihenőpark fedett rendezvényhelyszínei is rendelkezésre állnak. Ezek használatáról munkatársunktól kérhet személyre szabott ajánlatot az info@irottko.hu e-mail címen.

 
Keresztkút, az elnevezés. A határőrbázis múltjáról szóló leírások több alkalommal említenek egy keresztet, mely a terület nevében is megjelenik. A számos elbeszélés alapján a főbejárat közelében - II. János Pál pápa emlékének tiszteletére és a múltbéli, 'névadó' keresztre emlékezve - úti áldást állítottunk fel, mely 2005. tavaszán felszentelésre került. A pihenőhely egy gyönyörű kilátással bíró szegletében pedig meghitt erdei kápolna várja az elmélkedni, pihenni vágyókat rózsafüzér gyűjteménnyel.

Játékos ismerkedés a természettel. Parkunk állandó lakói, rackajuhok, nyuszik és díszmadarak a felnőttek és gyermekek kedvencei. Rajtuk kívül sok visszatérő erdőlakót (sünt, vakondot, muflont, őzeket, baglyot s különböző madarakat) ismerhetnek meg a nálunk pihenők. A parkot övező erdőkben és napfényes tisztásokon számtalan kirándulási lehetőséget találhatnak a természet kedvelői. Ősszel sok-sok különféle erdei termés (szelídgesztenye, makk, toboz, stb.) gyűjtésével és tanulmányozásával ismerkedhetnek a gyereket az erdő életével.

Ha Kőszegre látogat, szeretettel várjuk Önt
a Keresztkúti Erdei Pihenőhelyen!

 
     
Keresztkúti Erdei Pihenőhely :: + 36/94/360-373 :: info@irottko.hu